Annes Nuperellenett

Generelt

Forsiden
Om nupereller
Hvordan
Linker
KjøpeKjøpe
Bøker
Min blog

Mønstre

Veiledning
Små motiver
Border
Brikker
Sammensatt
Annet

Drager

Drager

Andre teknikker

Kniplinger
Nålbinding
Sprang
Strikking

English

Introduction
Tatting Patterns
Knitting Patterns
Tatted Shuttles

Norske minidrager

Det finnes en rekke norske minidrager, alle variantene er ikke kartlagt. Noen er ensfargede, andre har fargesjatteringer. De med fargesjatteringer har noen ganger symmetriske mønstre, andre ganger tilfeldige mønstre. Noen har samme farge hele tiden, andre skifter farge gjennom året.

Her finner du mønster for å lage flygende norske minidrager. Mønsteret finnes også på engelsk.

Midnattsdragen
skifter fra en lys blå farge om sommeren til en mørk, nesten svart om vinteren. Vinterdrakten kan ha pastelliknende sjatteringer i grønt, rosa og rødt.
Middagsdragen
har en lys blå farge det meste av året, men skifter til lys blå/rosa/lilla sjatteringer midt på vinteren. Likner til forveksling midnattsdragen om sommeren.
Snødragen
lever i snødekte områder og har hvit drakt hele året. Den er spesielt aktiv under snøstormer.
Vanndragen
lever først og fremst i vassdrag hvor den med den grå fargen gjør den vanskelig å få øye på. Dragene liker spesielt godt fossefall og kan også finnes i rørgatene til vannkraftverk. Skinnet er glattere enn hos de andre smådragene.
Den grønne løvdragen
sees lettest i det løvet springer ut om våren. På sommeren er den vanskeligere å få øye på. Hvor den oppholder seg om høsten og vinteren, er uvisst. Se også bærdragen
Bærdragen
dukker opp om høsten når bærne i skog og mark er modne. Det er mulig det er en sammenheng mellom den grønne løvdragen og bærdragen, da de ikke observeres samtidig.

 Sist oppdatert: 05.08.2008 av AnneB