Annes Nuperellenett

Generelt

Forsiden
Om nupereller
Hvordan
Linker
KjøpeKjøpe
Bøker
Min blog

Mønstre

Veiledning
Små motiver
Border
Brikker
Sammensatt
Annet

Drager

Drager

Andre teknikker

Kniplinger
Nålbinding
Sprang
Strikking (Eng)

Hvordan slå nupereller

Nupereller består av en dobbeltknute som gjentas mange ganger slik at de lager buer og ringer. Mellom knutene lages pikoter enten til pynt eller for å hefte sammen senere. Utfordringen med nuperellene er at man lager knuten med en tråd, for så å overføre den til den andre.

 

Det finnes flere metoder for skyttelføringen når man skal slå nupereller. Det som vises her er ikke den ene rette måten.

Under finner du liker til sider som viser hvordan du slår nupereller. Start med å snurre tråd opp på en eller to skytler og gå inn på siden med ringer og se hvordan du starter en ring. Hvordan du lager knutene finner du under dobbeltknuten, så er det bare å følge opp med pikoter og buer, og du er klar til å lage ditt første nuperellemotiv.

Når omgangen etter et mønster er ferdig, fester du trådendene enten ved å knyte dem sammen og klippe av, eller knyte dem sammen og feste dem på baksiden av arbeidet. Den første metoden etterlater små ender som kan være synlig på det ferdige arbeidet, den andre skjuler endene, men kan være vriden dersom tråden er tynn. Samme metode brukes dersom du må skjøte på tråden under veis.

Lykke til!

Innledning
Ringer
Dobbeltknuten
Pikoter
Buer
Bruk av to skytler
Splitringer

 Sist oppdatert: 27.05.2007 av AnneB